Het Verhaal

Zittesje Revuu 2010 Kloostergeheime

De inspiratie voor de Zittesje Revuu 2010 is gehaald uit het Sittardse Kloosterkwartier. In 1910 een klooster en 100 jaar later in 2010 na de restauratie een luxe hote met, hoogwaardige horeca en diverse leisure-voorzieningen. Een overeenkomst: het Kloosterkwartier stond en staat midden in de Sittardse samenleving.

De Zittesje Revuu 2010 is geschreven door Sjef Schurgers. Sjef, vanwaar het Kloosterkwartier?

Toen ik met diverse evenementen in aanraking kwam met het Kloostercomplex, wat voor de verbouwing door ons vaak gebruikt werd als artiesten onderkomen, liep ik vaak alleen door dit enorme gebouw te fantaseren. Als er een gebouw in Sittard is wat toen en nog steeds de oudheid van onze stad uitademt, dan is het dit kloostercomplex.

Waar gaat het verhaal over?

De revue is opgebouwd uit diverse scenes, omdat er meer dan een verhaal uit het oude Kloosterkwartier te halen is. Zeker als je je een beetje in de geschiedenis verdiept van dit gebouw. Mix deze echte geschiedenis  met wat fantasie en laat daar het jaar 1910 over schijnen. Dan heb jij de revue zoals deze voor de pauze is opgebouwd. Na de pauze gaan we 100 jaar verder in de tijd en komen we uit in het jaar 2010. Dit markante gebouw zoals het er moet gaan komen wordt dan stevig onder de loep gehouden. Je hoeft alleen maar al aan het hotel te denken en dit hotel vervolgens te plaatsen in dit kloostercomplex, dan komt de hilariteit vanzelf bovendrijven. Dit klooster zorgt er voor dat de revuu bol staat van de geheimen, geen gewone geheimen maar Kloostergeheime!

Nieuwsgierig geworden naar deze geheimen? Houdt dan deze site in de gaten voor de nieuwste updates.

  • Share on Facebook
  • Post to Google Buzz
  • Bookmark this on Google Bookmarks
  • Share on StumbleUpon
  • Share on LinkedIn