Persberichten

sept. 2010

Nieuwe Guus van Eck

Afgelopen vrijdag 24 september vond de presentatie plaats van de nieuwe Guus van Eck bij Galerie Michel Knops. Yvonne Baetens reikte het eerste exemplaar uit  aan voorzitter Bert van Soest.

“Wat ik zo bijzonder knap vind”, vertelde Yvonne Baetens,” is dat Guus Van Eck  al lang niet meer in Sittard woont en toch precies de snaar weet te raken. Hij is er voor de derde keer op rij in geslaagd in geheel eigen stijl de Zittesje Revuu te verwoorden op het doek.”. Daarnaast gaf de wethouder van Cultuur en Evenementen aan enorm ‘greutsj’ te zijn om de Zittesje Revuu als onderdeel van haar portefeuille te hebben.

Bert van Soest op zijn beurt is er trots op dat de Revuu  wederom zo’n mooi affiche in ontvangst mag nemen. “Er komt meer overpeinzing in zijn werk. Waar hij andere jaren met felle kleuren werkte, heeft hij het dit jaar met aardetinten ietwat mysterieus gehouden, precies passend bij de stijl van het oude Kloostercomplex.”

Galerie Michel Knops is al meer dan 20 jaar thuishaven van Guus van Eck en 6 jaar geleden bij de eerste Guus van Eck over de Revuu ‘Is ’t dit?’ is er eigenlijk een vanzelfsprekendheid ontstaan dat deze affiches een vervolg zouden gaan krijgen.

Meer informatie www.galeriemichelknops.nl.

_____________________________________________________________

Overhandiging 1ste “Kloostergeheimebier”

Speciaal voor de sponsoren werd er dinsdag 21 september een wel heel bijzondere Brandslang
georganiseerd.Er werd gewandeld in diverse café’s in de binnenstad van Sittard waar het bier
geschonken wordt waarop wij in Limburg zo trots zijn. Naast het hapje en het drankje werd tevens al een tipje
van de sluier opgelicht van de nieuwe productie d.m.v. liedjes, een sketch en maquettesvan de decors.

Tot slot kregen alle sponsoren een flesje speciaal gebrouwen “Kloostergeheimebier”.
Een wereldprimeur, want dit bier is nog niet eerder op de markt gebracht en mag als eerste etiket
dat van de Zittesje Revuu dragen.

Foto: Voorzitter Bert van Soest overhandigt 1ste Kloostergeheimebier aan hoofdsponsor Laudy,
vertegenwoordigd door Jan Drummen

Wilt u meer informatie over sponsoring? Klik dan hier

________________________________________________________________________

 ______________________________________________________________________________________

juni 2010

Kaartverkoop Zittesje Revuu gaat als een trein

De kaartverkoop van de Zittesje Revuu Kloostergeheime, die in november 2010 op de planken zal staan, verloopt zeer voorspoedig. Er waren in juni 2010 al 1200 kaarten meer verkocht dan in diezelfde periode 3 jaar geleden. In totaal worden 9 voorstellingen gegeven, waar 7200 kaarten voor zijn. Hiervan zijn 1200 kaarten voor sponsoren en medewerkers en in juni 2010 waren er al 2200 kaarten in de losse verkoop verkocht. De organisatie weet uit ervaring dat zij in de laatste 3 maanden ook nog eens zeker 3000 kaarten zal verkopen, dus wie ook dit jaar de spelers wil zien schitteren wordt geadviseerd er op tijd bij te zijn. Kaarten zijn te koop via de uitbalie www.uitbalie.nl.

________________________________________________________________________

Met de hele klas gratis naar de Zittesje Revuu? Doe dan nu mee!

 De Zittesje Revuu nodigt alle basisscholen in de gemeente Sittard-Geleen uit om deel te nemen aan een crea-wedstrijd.

In november 2010 vindt de 11e editie van de Zittesje Revuu plaats. Deze uitvoering, getiteld ‘Kloostergeheime’, speelt zich af in het voormalig klooster / nieuwe hotel aan de Oude Markt in Sittard.

De bovengenoemde crea-wedstrijd is bestemd voor de groepen 6,7 en 8 van uw basisschool. De opdracht bestaat uit het knutselen, handwerken, schilderen, etc. van een wanddecoratie (100 x 100 cm) met als thema “Van het oude klooster naar het nieuwe hotel!”.

De klas die het winnende exemplaar maakt, krijgt gratis toegangskaarten voor de matineevoorstelling op zondag 28 november. Verder krijgen alle deelnemende klassen € 2,50 korting op de entreekaarten voor de matinéevoorstelling op zondag 28 november, dus dan kost de entree nog maar € 10,- voor kinderen onder de 12 jaar!

De sluitingsdatum voor het inleveren van de wanddecoraties is 4 oktober 2010. Het bepalen van de winnaar gebeurt samen met het programma Kinjerkroam van L1 televisie.

Wilt u kans maken op deze prijs en lijkt het u leuk om met de hele klas te werken aan dit project? Stuur dan voor de zomervakantie (uiterlijk 20 juli) een e-mail naar wedstrijd@revuu.nl. U krijgt dan verdere instructies toegestuurd. Voor meer informatie over de Zittesje Revuu 2010 kijk ook op www.kloostergeheime.nl.

We hopen ook uw school snel te mogen inschrijven!

 ____________________________________________________________

april 2010

Revuuspelers staan stil bij sterfjaar Toon

Donderdag 22 april is het precies 10 jaar geleden dat Toon Hermans gestorven is. Ook de spelers van de Zittesje Revuu stonden hier letterlijk even bij stil. Woensdag 21 april werd midden in hun repetitie voor de revuu 2010 een moment gedacht aan Toon Hermans. Hij was namelijk niet alleen een geweldige cabaratier, maar tevens grondlegger van de Zittesje Revuu.

Toon rolde het Sittardse uitgaansleven in met zijn eerste revue in januari 1935 voor de club van werkende jongeren, de Jonge Werkman. Deze revue heette HAAL DAT ERBIJ en werd opgevoerd in het St. Jozefgebouw aan de Engelenkampstraat. Het werd een daverend succes en ‘Teun’ was op slag bekend in Sittard. Hij was voor het Revuu gezelschap niet alleen de meest belangrijke zanger en artiest, maar hij schreef en regisseerde tevens de revuu’s en schilderde de decors. Toon Hermans heeft in zijn Sittardse jaren maar liefst 17 Revuu’s geschreven.
De cast van de nieuwe revuu Kloostergeheime, wilde dit moment dan ook niet zomaar voorbij te laten gaan en zegt op deze manier: Toon Bedankt!

De Revuu met de naam “Kloostergeheime” is in november dit jaar te zien in de Sittardse schouwburg. Voor meer informatie, zie www.kloostergeheime.nl.

  • Share on Facebook
  • Post to Google Buzz
  • Bookmark this on Google Bookmarks
  • Share on StumbleUpon
  • Share on LinkedIn